Komentáře

1 Tlustjoch Tlustjoch | Web | 23. listopadu 2012 v 12:22 | Reagovat

Proč v patlanině opět (sic!) chybí chilli?

2 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | E-mail | Web | 23. listopadu 2012 v 12:30 | Reagovat

Ha, Cirrat mi poradí! V které sekci v obchodu se dá sehnat javorový sirup? Mně nakupování a hledání zboží v regálech (vyjma knihkupectví) šíleně nebaví, tak na tom moje výpravy pro javorový sirup vždycky ztroskotají :)

3 Cirrat Cirrat | E-mail | Web | 23. listopadu 2012 v 12:41 | Reagovat

[1]: Protože manžel je alergický na pálivé koření a protože citrátová má jemňounký žaludek, který na přítomnost chilli většinou reaguje prudkou bolestí. Proto je v seznamu napsáno "koření podle libosti" :-)

[2]: Budeš se muset odvážit mezi B(l)io regály, většinou jsou právě někde mezi bio a eko-potravinama. Prý ho taky mívají na vánočních trzích na Staromáku. Připrav se na to, že je to poměrně luxusní věc, minimálně cenou, a pozor na správnou kategorii, viz prirodnicestou.cz:

"Vybrat si můžete z řady druhů sirupů, jejich sladkost se liší pouze procentem obsahu glukózy. Obecně však platí, že čím je sirup světlejší, tím je jeho chuť a vůně méně intenzivní a tím je sirup luxusnější a dražší. Je proto lepší si připlatit a mít tak sirup kvalitnější. Na obalu však najdete pro lepší orientaci písmenka A, B, C, D, kdy písmenko A znamená nejvyšší kvalitu javorového sirupu. V Evropě se běžně používá sirup s označením C a sirup s písmenem D je vhodný třeba pro pečení. Proto dejte hlavně pozor na náhražky javorového sirupu. Obchodníci do něj s oblibou hlavně kvůli ceně přidávají látky jako je cukr, kukuřičný sirup, glukózový sirup, umělé aroma a barviva."

4 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | E-mail | Web | 23. listopadu 2012 v 15:19 | Reagovat

[3]: Tak bio regály...tím se všechno vysvětluje :) Děkuju za radu :)

5 mengano mengano | E-mail | Web | 23. listopadu 2012 v 20:23 | Reagovat

Tyhle patlanice na kuře taky dělávám, neb Medvěd je velmi masožravý. Dávám trochu medu. Kůrčička bývá excelentní. Nesmí se ovšem přehnat, aby z toho nakonec nebyl medovník:)
Právě jsem tu u tebe dotala dost velký hlad.

6 Tlustjoch Tlustjoch | Web | 24. listopadu 2012 v 15:21 | Reagovat

[5]: Medvědi jsou medožraví!

7 mengano mengano | E-mail | Web | 25. listopadu 2012 v 9:34 | Reagovat

[6]:
Obecně určitě a ten můj spase cokoliv. Maso, med, jen s trávou máme trochu problém:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.